A Meffert AG, a düfa anyavállalata elnyerte az Ökoprofit Vállalat tanúsítványt

A Meffert AG, a düfa anyavállalata elnyerte az Ökoprofit Vállalat tanúsítványt

A Meffert AG-t, a düfa Paints anyavállalatát a helyi politikai vezetők 2018-
ban elismerték az „Öko Klub” önkormányzati környezetvédelmi projektben
való kiemelkedő részvételéért, és megkapta az „Ökoprofit Vállalat” díjat. „
tanúsítvány. Az „Ökoprofit Vállalkozás” egy város által irányított és
tanúsított környezetvédelmi program, amely elismeri a vállalkozásokat a
környezetvédelemhez való hozzájárulásukért, és amelyet a vállalkozások
felhasználhatnak működési költségeik csökkentésére és ezáltal
versenyképességük növelésére.

Az „Ökoprofit Vállalat” tanúsítvány mögött a fenntartható fejlődés filozófiája és egy sor fenntartható irányítási rendszer áll, amelyet a Mefit Industrial Group követ. Az Öko Club Ökoprofit projekt által támogatott környezetirányítási rendszert 2001-ben vezették be a Mefitec Industries-nél.

A Mefitec Industries 2012 óta teljesíti az Ökoprofit környezetvédelmi követelményeit. Miután 2013-ban sikeresen megfelelt a bizottság tesztjén, a csoport új kihívással nézett szembe: „Eco Club”.

2013-ban és 2014-ben a Mefitec Industries szemináriumokat tartott más ismert vállalatokkal, és rendszeresen tapasztalatot cserélt a projekt folytatása érdekében. A közös együttműködés célja a kidolgozott intézkedések végrehajtása, a környezetvédelmi szolgáltatások továbbfejlesztése és az érintett tevékenységek jogbiztonságának megteremtése a vonatkozó jogi követelmények révén.

A fenntartható gazdálkodás mint fenntarthatóan irányított vállalat a költségek csökkentésével és a környezeti hatékonyság növelésével hosszú távú kölcsönös gazdasági és környezeti előnyöket biztosít. Ezért a Meffert AG többször kapott hivatalos elismerést környezetvédelmi és éghajlatvédelmi projektjeiért, például Franz-Josef Diehl, Bad Kreuznach tartományi kormányzója által a „Eco Club – Near Rhein Hesse” zárórendezvényén kapott oklevelet, a német szövetségi kormány
által támogatott energiaprojektért kapott „Certificate of Participation in the Energy Efficiency Network” (tanúsítvány az energiahatékonysági hálózatban való részvételről) stb.

2019. június 5-én lesz a 48. környezetvédelmi világnap. Amikor a Meffert AG 1975-ben megkezdte forgalmazási hálózatának világszerte történő bővítését, a vállalat minden tartós konglomerátumhoz hasonlóan a környezet védelmére törekedett, és a fenntartható fejlődés filozófiája összhangban van a Környezetvédelmi Világnapnak az emberi környezet védelmére és javítására helyezett hangsúlyával.

A csoport prémium festékmárkája, a düfa 1955-ös alapítása óta kiváló minőségű, környezetbarát festékek gyártójaként van jelen, és híres környezetbarát, alacsony károsanyag-kibocsátású, vízalapú festékek gyártásáról. A Környezetvédelmi Világnap felhívására a Dufond Lacquer Germany és a Meffert AG útnak indult. A környezetbarát vízbázisú festékek gyártása során vizet használnak oldószerként, így sok erőforrást takarítanak meg; a különböző illékony anyagok tartalmát szigorúan ellenőrzik a környezetszennyezés csökkentése érdekében; a terepen dolgozók járműveit új energiahordozókra cserélik a légszennyezés csökkentése érdekében; a Dufond és a Mefit ipari csoport minden intézkedése hatékonyan javítja az alkalmazottak munkakörnyezetét és a felhasználók otthoni környezetét.

Az „Ökoprofit Vállalat” tanúsítvány elnyerése elismerés a düfa és a Meffert AG számára, és egy magasabb kiindulópont a vállalat számára. A Meffert AG a jövőben is a fenntartható fejlődés koncepciójával összhangban halad előre, még inkább hozzájárul a világ környezetének védelméhez, és továbbra is az élvonalbeli bevonatgyártás élvonalába tartozik a környezetvédelem területén!